Loading...

Ehliyet Almak İçin 62 Yaşında Okula Kaydoldu

Giresun'un Yağlıdere ilçesinde Ali Yıldız, ehliyet alabilmek için Açık İlköğretim Okuluna kayıt yaptırdı.
18 Ekim 2011 Salı 17:14:27
Giresun'un Yağlıdere ilçesinde Ali Yıldız, ehliyet alabilmek için Açık İlköğretim Okuluna kayıt yaptırdı.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı bir köyde oturduğunu, ilçe merkezine gidip gelmekte bazı zamanlarda dolmuş bulamamasından dolayı ulaşım sorunu yaşadığını, bunun için ehliyet almaya karar verdiğini söyledi.

İlkokul mezunu olduğunu, ehliyet sahibi olabilmek için 3 yıl daha okuyarak diploma alması gerektiğini ifade eden Yıldız, "bunun için Açık ilköğretim Okuluna kayıt yaptırdım. Şimdi, 25 yaşındaki oğlum Ünal ile beraber aynı okulu bitirmek için ter dökeceğiz. Sınavlara oğlumla beraber hazırlanıp tek isteğim olan bu okuldan mezun olmak istiyorum " dedi.

Yıldız, diplomayı aldıktan sonra ehliyet sınavına gireceğini kaydederek,

"Yeter ki insanın içinde bu istek olsun. İnsanoğlunun başaramayacağı bir şey yoktur. Bu yaşta ehliyet sahibi olmanın mutluluğunu yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Açık İlköğretim Okulu ilçe Koordinatörü Yalçın Alpaydın ise Yıldız'ın diploma alabilmek için okula kayıt yaptırmasından memnun olduklarını dile getirerek, "Eğitimin öğretimin yaşı olmaz demişler. Bunun en güzel örneğini yaşamaktayız. 62 yaşına gelmiş kişi 'ben bu yaştan sonra okuyup ne olacağım' demiyor ve okumak için kayıt yaptırıyor. Zorunlu İlköğretime bile çocuklarını göndermek istemeyen babaların ve annelerin bundan ders alması gerekir" dedi.


- GİRESUN

(Anadolu Ajansı) 16.10.2011 14:20 

Ekleyen: Cengiz - Toplam Gösterim: 2140